2 Mart 2015 tarihli konular

2 Mart 2015 tarihli konular

Ağrı'da Ne Yetişir?

  • akgün

Ağrı ilinde genel olarak geçim tarımdan ziyade hayvancılıktan karşılanmaktadır. Ancak üç büyük ilçesinde farklı tarım ürünleri de yetiştirilmekte olan ilin tarımsal faaliyetlerini bu üç bölge olarak ele alalım.

Aksaray'da Ne Yetişir?

  • akgün

Aksaray ilinde 420.430 ha tarım ve 277.000 ha Mer'a arazisi bulunmaktadır. Bitkisel üretimde hububat ağırlıklı bir üretim söz konusudur. Aksaray'da yapılan eğitim ve yayım çalışmaları ile üretim deseni değişikliğine gidilmiş, yağlık ayçiçeği, dane mısır, yem bitkisi ekilişleri yetiştirilen ürünler arasına girmiştir. Bu kapsamda yıllar itibariyle;

Amasya'da Ne Yetişir?

  • akgün

Amasya şehri bir çoğumuzun bildiği üzere Elması ile ünlüdür. Amasya ilinde öncelikle olarak Amasya Elması olmak üzere Kiraz, Şeftali,ve turunçgiller yetiştirilebilir.

Amasya’da üretilen tarım ürünlerinin başlıcaları elma, kiraz, bamya, soğan, haşhaş, mercimek, fasulyedir.

Antalya'da Ne Yetişir?

  • akgün

Verimli topraklarında çeşitli tarım ürünleri yetişmektedir. Tarım ürünleri içinde en çok buğday, arpa ve yulaf yetişir. Ayrıca pamuk, susam, soğan, yer fıstığı, nohut, 35 bin hektar üzerinde sebze yetişir.

Ardahan'da Ne Yetişir?

  • akgün

Elverişsiz iklim şartları tarla tarımını engeller. Akarsu boylarında tarım yapılır. Buğday, arpa, çavdar ve az miktarda patates yetiştirilir.

Artvin'de Ne Yetişir?

  • akgün

Ticari ve ekonomik açıdan en önemli tarımsal ürünler tütün, mısır, buğday, üzüm, zeytin ve cevizdir. Mısır, ilin hemen her yerinde yetiştirilmektedir.. Buğday, arpa gibi tahıl ürünleri daha çok Ardanuç, Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde üretiliyor.

Aydın'da Ne Yetişir?

  • akgün

Aydın, potansiyeli ve ürün çeşitliliği bakımından tarımsal üretimin en önemli merkezlerinden biridir. “Dağlarından yağ, ovalarından bal akan şehir” tanımlaması kentin tarımdaki gücünü özetliyor.

Balıkesir'de Ne Yetişir?

  • akgün

Balıkesir üç farklı iklim kuşağının yaşandığı bir ildir. Bu açıdan bölgede pek çok ürünün yetiştiriciliği kolaylıkla yapılabilmektedir. Verimli toprakları, zengin su kaynakları yetiştiricilik için önemli avantaj sağlamaktadır.

Bartın'da Ne Yetişir?

  • akgün

Bartın'ın ılıman iklimi tarım için çok uygundur. Ancak tarım arazilerinin küçük parçalar halinde çok dağınık ve yer yer engebeli olması makineli tarım yapılmasını zorlaştırmakta, bu da tarımın yeterince gelişmesini engellemektedir. Yörede hakim ekonomik sektör olan kömür, tarımdan gelir elde etme düşüncesini arka plana itmiştir. Makineli tarımın yapılamayışı verimi düşürmekte ve maliyeti artırmaktadır.

Top