26 Eylul 2014 tarihli konular

26 Eylul 2014 tarihli konular

Resmi Gazete'de Yayımlandı!

  • çoban

Tarım üretimini çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden gerçekleştirmek, doğal kaynakların korunması, tarımda sürdürülebilirlik politikasıyla ve gıda güvenliğinin sağlanmasını amaçlayarak, organik tarım yapan çiftçilere destekleme yapılmasına ilişkin esaslar belirlendi. Bu esaslar, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiği bilgisi verildi.

Desteklemelerin meyve-sebze üretim alanları için dekar başına 70 lira, tarla bitkileri üretim alanları için ise dekar başına 10 lira ödeme yapılacağı açıklandı.

Organik Tarım Desteklemesi'nden çitçiler nasıl mı yararlanacak?

Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin, 12 Ocak- 27 Mart 2015 tarihleri arasında, OTD başvuru dilekçeleriyle birlikte Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunabilecekleri bilgisi verildi. 8 Nisan 2015 tarihine kadar da il/ilçe müdürlüklerince Organik Tarım Destekleme (OTD) ödeme tasarılarının oluşturulacağı açıklandı.

Tarım, İklim Değişikliğinde Ne Kadar Masum?

  • çoban

Toplumun büyük bir kesimi, küresel ısınmanın olumsuz etkilerini çoktan gözlemlemiş ve olayın şakaya gelir yanının olmadığına inanmış görünüyor. Buna karşın, bazı ülkelerdeki kömür lobileri küresel ısınmanın gerçek dışı olduğu şeklindeki karşı görüşleri ileri sürmektedirler.

Stres İçin Egzersizler

  • akgün

Kalp ve damar sağlığını geliştirmek, kas inşa etmek, kaslarını korumak, forma girmek için birçok kişinin egzersiz yaptığını belirten Uzman Dr. Selkin Yılmaz, egzersizin insan bedeninde pek çok olumlu etkiye sahip olduğunu söyledi.

Stres Cildinizden Okunuyor!

  • akgün

Stres sağlık üzerinde hasara yol açabilen bir etkendir. Stresin birçok hastalığa yol açabileceği yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Bunlar arasında yaygın endişe durumları, uyku bozuklukları, yüksek kan basıncı, kalp hastalıkları, obezite ve daha birçok hastalık sayılabilir.

Stresten Uzak, Daha Enerjik

  • akgün

Kuşkusuz yapmak istediğini yapamamak herkesi üzer. Elde etmek istediklerine ulaşamamak herkes için az-çok huzur bozucudur. Diğer taraftan yapması gerektiğine inandığı şeyleri yapamamak, ideallerine zıt düşmek, yani inandığı gibi yaşayamamak da büyük iç çatışmalara sebep olur. Fakat işi bunalım noktasına getirmeden, yani hasta olmadan bir çıkış yolu bulmak lazımdır. Hatta bu iç gerilimi hayat enerjisine dönüştürmek mümkündür.

Rahat ve Stressiz Olmak İçin Öneriler

  • akgün

Stresle Başa Çıkmak ve Huzurlu Yaşamak İçin Öneriler

- Kendinizi ve sözde stres yaratan belirli kaynakları tanıyın.

- Kişilerarası ilişkileriniz iyi olsun.

- Dengeli beslenin.

- Bugünün işini yarına bırakmayın.

- “Her işi yaparım” ya da “Hiç bir şey yapamam” demeyin.

- Zihinsel özelliklerinizi doğru değerlendirin.

- Yitirdiklerinizin nedenini arayın.

- Zamanın tutsağı olmayın.

Evlilik Stresi

  • akgün

Evlilik yeni bir yaşam, mutluluk ve heyecan demek. Bu hazırlığı yapan çift ve tarafları, mutlu olma amacıyla adım attıkları yolda çoğu zaman tatsız olaylar yaşayabilmekte.

Evlilik Stresi Çatışma Ortamı

  • akgün

Çatışma durumunda kriz yönetimi nasıl olmalı?

Bu kadar detayın içinde farklı fikir ve tercihlerin olması ve çatışmalar yaşanması da kaçınılmazdır aslında. Çatışmaların büyük sorunlara yol açmaması için hem evlenecek çiftin hem de ailelerinin dikkatli olması, birbirinin sınırına saygı gösterip biz bilinciyle konulara yaklaşılması ve ego savaşlarına girmekten kaçınmak gerekir.

Evlilik Öncesi Stres

  • akgün

Evlilik kararını almak ne kadar keyifli olsa da; kadın / erkek herkesin gözünü biraz korkutur. Neden mi? Cevabı apaçık ortada aslında… Evlilik öncesi hazırlıklar, düğün telaşı, ailelerle ilişki seviyesinin artması, vs derken ortaya çıkan yüklü stres… Pudra.com olarak size önerimiz; aslında keyfini çıkararak yaşamanız gereken bugünlerin kabusa dönüşmesini engellemek için bazı konularda dikkatli davranmak ve stresi yönetebilmek!

Evlilik kararını aldıktan sonra neler değişiyor?

Top