17 Eylul 2014 tarihli konular

17 Eylul 2014 tarihli konular

İş Stresini Öğlen Tatili ile Atın

  • akgün

Yoğun günlerde, hızlı ama etkili molalar zihninizi açık tutmanızı ve verimliliğinizi arttırmak için yenilenmenizi sağlar.

Sadece yürümek bile fiziksel ve zihinsel enerjinizin artmasını sağlar ve sizi pozitif duygulara teşvik eder. Bütün gün masanın başında, ofiste kapalı ortamda çalışmak, bütün dengenizi bozar ve stres ile dolmanıza sebep olur.

Bu olumsuz etkiden etrafınızdakilerle iletişim kurarak veya doğada vakit geçirerek kurtulabilirsiniz. Ne şekilde olursa olsun, moladan sonra işinize kusursuz işleyen bir zihin ile geri dönmeniz gerekir.

Yoğun bir günün ortasındaki öğle tatilinden 5 farklı şekilde faydalanabilirsiniz:

İş Stresinin Fiziksel Sebepleri

  • akgün

Bütün gün masada oturup, bilgisayar karşısında çalışanların sıkıntıları hiç bitmiyor. Uzun süre sabit bir yerde olunca zamanla boyun, bilek, bel, bacak sorunları başlıyor. Pudra.com olarak, bu sıkıntıları önlemek ve sağlığımızndan fedakarlık etmeden çalışabilmek için neler yapabileceğimizi araştırdık. Fizyoretapist Hürkan Akkuzu, hem masa başında çalışırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini hem de çalışırken yapabileceğimiz küçük ama faydalı egzersizleri anlatıyor:

İş Stresini Eve Taşımamanız İçin

  • akgün

İşte size stresi büroda bırakmak için 10 tüyo:

Zor ama mesai bitip işten çıkarken, sorunları büroda bırakmak şart. Bir defa evdekileri bunaltmamak için. Sonra beynimizi ve stresimizi boşaltmak için. Vurgun yememek için su yüzüne alıştıra alıştıra çıkan dalgıçlar gibi, işle ev, çalışma hayatıyla özel hayat arasındaki geçişi iyi planlamak ve hazırlamak şart. Hayır, eve gitmeden bir kadeh içmek Amerikan filmlerinde kalsın. Bizden size daha sağlıklı 10 seçenek.

Gıda terörüyle erken yaşlanıyoruz !

  • çoban

Tarım Bakanlığı'nda yıllarca denetim yaptıktan sonra üst düzey kadrolarda görev yapan ve kısa bir süre önce emekliye ayrılan Gıda Mühendisi Mualla Ergen, mesleği süresince gördüklerini ve edindiği bilgileri bir kitapta toplayarak önemli mesajlar verdi. Ergen, genetiği değiştirilmiş organizmalarla üretilen ürünlerle beslenen kişilerin genlerinde meydana gelen deformasyon yüzünden kişilik bozuklukları yaşandığını ve bu durumun son günlerde arttığına dikkat çekti. Kısa bir süre önce piyasada satışa sunulan "Organik Beslenme ve Gıda Terörü" isimli kitabında terörün sadece öldürdüğünü, gıda terörünün ise süründürdüğünü ifade eden Mualla Ergen, özellikle genetiği değiştirilmiş organizmalarla üretilen ürünlerle ilgili önemli bilgiler verdi. Ergen, radyasyonlu çaylar, zehirli variller, kabak tadı veren karpuzlar, hormonlu sebzeler, hormonlu etler gibi konulara dikkat çekti.

İş Görüşmesinde Stres Kontrolü

  • akgün

Birçok insan kaynakları uzmanı, adaylarda göze batmayacak derecede yaşanan gerginliği değerlendirme ölçütü olarak kullanmaz. Onların değerlendirmelerine aldıkları nokta gerginlikle başa çıkıp çıkamadığınızdır. Bu, mülakatı yapan kişiye kriz zamanlarında stres altında çalışırken, işinizde ne derece başarılı olabileceğiniz hakkında bilgi verir.

Yemek Yapın, Stres Atın

  • akgün

Stres atmak için artık herkes değişik bir yöntem arıyor. Kimine göre yemek yapmak bunun için bire bir. Bu yüzden yemek kurslarına gidenlerin sayısı hiç de az değil. Osmanlı mutfağı daha çok kadınların ilgisini çekerken, erkekler İtalyan mutfağına merak sarıyor. Sayıları az olan yemek kurslarına gitmek için belli bir gelir gurubuna dahil olmayanlar için ise en ideali evde yemek yaparak terapi işini ucuza getirmek.

Diyet Yaparken Stresle Başa Çıkmanın Yolları

  • akgün

Diyet stresini nasıl yenebilirim?

Kilo vermek için yapılan tüm diyetler strese neden oluyor.Stresin temel sebebi ise,aç kalmanın stres hormonunu salgılanmasını artırması.Peki stres artınca ne oluyor?Beyin,açlığa ve kilo kaybına direnç göstermek için,yemeyi teşvik eden hormonlar salgılıyor.Tüm bu döngünün sonucu olarak,kilo vermek zorlaşıyor veya diyetle kaybedilen kilolar hızla geri alınıyor.

Stresten Kilo Alınır mı?

  • akgün

Stres altında olduğunuzda, sağlıklı yemek yemekte zorlanabilirsiniz. Ayrıca, çok stresli olduğunuz zamanlarda, duygusal ihtiyaçlarınızı karşılamak için yemek yeme girişiminde olabilirsiniz, buna stres yemesi veya duygusal yeme denebilir. Ve büyük olasılıkla stresli olduğunuz zamanlarda aç olmasanız bile yüksek kalorili gıdaları tüketirsiniz.

Stresliyken Kilo Vermek Zorlaşıyor

  • akgün

Sağlıklı zayıflamanın koşulu kötü beslenme alışkanlıklarını bırakmak ve kilo vermeyi bir zevk haline getirmekten geçiyor

ABD'nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Mayo Clinic tarafından yayımlanan diyet kitabında, günlük hayata adapte edilemeyen diyet mitlerinin bir kenara bırakılarak birkaç sağlıklı alışkanlığın edinilip bazı kötü alışkanlıkların terk edilmesiyle kolay kilo vermenin ve bu kiloyu korumanın yolları anlatılıyor.

Top