16 Eylul 2014 tarihli konular

16 Eylul 2014 tarihli konular

Pazartesi Sendromu ve İş Stresi

  • akgün

Hafta sonunu iple çekiyoruz, pazar günü geldiğinde ise gelecek haftayı düşünüp geriliyoruz. Peki, çalışanların kabusu 'pazartesi sendromu'nu nasıl atlatabiliriz?

Siz de hafta sonu tatilinin ışık hızıyla geçtiğini ve koskoca bir haftanın sizi beklediğini düşünerek geriliyor musunuz? Çalışan insanların kabusu olan 'pazartesi sendromu'yla baş etmek, aslında sanıldığı kadar zor değil. Uzmanlar, Capacity dergisine bu sendromu ve alınması gereken önlemleri anlattı:

Pazartesi Sendromundan Kurtulma Formülü

  • akgün

Hafta Sonunu İyi Geçirin.


Kötü geçirilmiş bir hafta sonunun Pazartesi de kötü olacaktır unutmayın ve hafta sonunda ne yaparsanız yapın ama mutlaka dinlenmeye zaman ayırın ve öğlene kadar uyumayın.

Hafta İçlerine Hafta Sonu Muamelesi Yapın

İş Stresine Karşı

  • akgün

Yeni bir iş gününe başladınız. Durmadan çalan telefon, şefin acilen istediği dosyalar, bunlar yetmiyormuş gibi iş arkadaşlarınızdan gelen sorular, zaten yetiştirmeniz gereken projelerin üstüne eklenince saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Bakıyorsunuz iş saati sona ermiş ve günün sonuna geldiğinizde, yine işlerin yarısı yerinde duruyor. Günler böyle akıp gidiyor, işinizden aldığınız zevk ve tatmin giderek azalıyor, yerine bitmemiş işlerin stresi gelmeye başlıyor. Bu stres gün geçtikçe artıp kronik bir hale geliyor. Kronik stres ise sağlığımızı tehdit eden unsurların başında geliyor. Bu gidişe karşı bir şeyler yapmayı deneyip, sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz aslında.

Tarım Ve Gıda Zirvesi

  • çoban

Tarım ve Gıda Zirvesi’nde “Nasıl olmalı?” sorusuna cevap arayan uzmanlar formülü ortaya koydu;

İZMİR Tarım ve Gıda Zirvesi’nde 3 saati süren toplantıda 20 kurum ve kuruluş temsilcisi, tarım ve gıdanın İzmir’deki yükselişi ile kentin itici gücü olması için hayata geçirilebilir önerilerini sıraladı.

Toplantının ikinci kısmında ilk sözü alan İzmir Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, geçen yıl kendilerinin de bir çalıştay gerçekleştirerek ortaya bir kitapçık çıkardıklarını belirterek bu kitapçığın İzmir tarım strateji belgesi olarak gördüklerini aktardı. Ödemiş yerelinde örnek bir fidancılık bölgesi kurma çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Güldal, bu sürecin de 2014 sonuna kadar sonuçlanacağını kaydetti.

Stres ve Renkler

  • akgün

Renk, bir dekorasyon öğesi olmaktan çok daha fazlasıdır. Doğada, böcekler, balıklar, kuşlar, çiçekler ve daha fazlası rengi kendilerini kamuflaj etmek için kullanırlar. Aynı şekilde renk sayesinde çiftleşecek eşlerini bulurlar ve hayatta kalmak için verdikleri savaşta yine rengin gücünü kullanırlar. İnsanlar ise bulundukları ortamı renklerle dekore ederler ve kendilerini ifade etmek istedikleri renklerde kıyafetler giyerler.

Stressiz Bir Ortam İçin Hangi Renkler?

  • akgün

Stresi renklerle yenmek için renklerin diline bir göz atalım.

Kırmızı: Stresi azaltmak için sakın bu rengi kullanmayın. Bu çok heyecan verici ve uyarıcı bir renktir ve genelde tutku ve dinçlikle özdeşleşmiştir. Bu rengi kendinizi çok enerjisiz hissettiğiniz bir zaman kullanmanız daha yararlı olacaktır.

Stresten Uzak Rahatlatıcı Evler

  • akgün

Evinizde rahatlatıcı ve şık renk kombinasyonlarına yer açın :) İşte size bir kaç fikir :

Mavi – Beyaz

Evinizde rahatlatıcı bir atmosfer yaratmak için mavi ve beyazın bir arada kullanıldığı dekorasyonlar çok iyi bir seçimdir. Mavi, deniz ve gökyüzünün güzelliğini çağrıştırırken, beyaz, evinizi temizlik ve tazelikle doldurur.

Rahatlamak ve Günün Stresini Atmak İçin Yatak Odası Dekorasyonu Önemli

  • akgün

Hayatın kalabalığından, karmaşasından ve problemlerden kaçarak sığınılan bir odadır aslında yatak odaları. Günümüz hayat şartlarında insanların neredeyse hepsinin hayatın karmaşasından sıkılıp evlerinde rahatlamaya çalıştıkları gözlemlenmiştir. İşte bu nedenle pek çok tasarımcı ve mimar bir araya gelerek insanların gün içerisinde yaşadıkları problemleri unutup rahat bir uyku çekebilmeleri adına bir odada neler yapılabiliri araştırmışlardır.

Top