14 Eylul 2014 tarihli konular

14 Eylul 2014 tarihli konular

'Tarım Şehri' Fuarda

  • çoban

Niğde Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Fidancılık, Seracılık, Tohumculuk, Patatesçilik, Arıcılık, Meyvecilik ve Gıda Fuarı törenle açıldı.

11-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek fuarın açılışına Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr.Gürsel Küsek, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (NİTSO) Şevket Katırcıoğlu, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katıldığı bildirildi.

Niğde'de tarım fuarının ilkinin başlatıldoğı belirtidi. 300 firmanın furda yeralacağı bildirildi. Ayrıca yurt içinden de 40 ilin ziyaretçi olarak geleceği bilgisi verildi.

Stres Nasıl Kontrol Altına Alınır?

  • akgün

Zamanında ve yerinde atılmış adımlar stresi kontrol etmede önemlidir.Hepimiz gün içinde bir şekilde stres yaşıyoruz.

Günümüz koşullarında sakin ve dingin kalmak gerçekten güç. Kalabalık da olsa otobüse binebilmek, uçağı kaçırmak, yanlış yola girmek ve yanlış araca binmek, ummadık yerde trafikle karşılaşmak, tam misafir gelecekken elektriklerin kesilmesi, çocukların okula bırakılacağı okuldan alınacağı saatleri ayarlamak, günlük stresler yaşatır.

Dozunda Stresin Faydaları

  • akgün

Bazı bünyeler stres altında oldukları zaman daha başarılı olurlar. Kapasiteleri artar ve yaratıcılıkları ön plana çıkar. Performansları düzelir. Aslında stresin dozu ve etkisi kişiden kişiye değişir. Bir insan için yıkım olan bir olay yada ortam bir başkası için sadece heyecan verici olabilir. Zaten ideal olan insanların rahatlıkla dayanabilecekleri bir stres ortamına yakın yaşamalarıdır. Strese dayanamayan ve rutin bir yaşamı tercih eden insanlar çok ağır sorumluluklar ve değişkenlikler taşıyan ortamlarda başarılı olamazlar. Buna karşın bir şeyler ile mücadele etmek yeni yeni şeyler öğrenmek ve uygulamak ve sorun çözmekten hoşlanan insanlar durağan ve stresten tamamen uzak bir ortamdan sıkılabilirler.

Kadınlar ve Stres

  • akgün

Strese karşı savaş açmadan elimiz kolumuz bağlı oturursak, ruhsal ve bedensel birçok hastalığa davetiye çıkarmış oluruz. Bunun için yılmadan, usanmadan stresle başa çıkmanın yollarını bulmamız gerekiyor. Stresin olumlu tarafları olduğunu da unutmadan.

Stres Ne Zaman Tehlike İçerir?

  • akgün

PSİKOLOJİK SAĞLIĞI TEHDİT EDEN DURUMLAR

• Kişi stresle başa çıkamamaya veya gerekli çözüm yollarını bulamamaya başladıysa,

• Stresle başa çıkmak için sağlıksız yöntemler kullanıyorsa,

• Sağlıklı düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerini kullanılamıyorsa,

Psikolojide Stres (zorlantı)

  • akgün

Stres kavramıyla her gün her an karşı karşıya kalıyoruz. Gerek yaşamsal anlamda, gerek kuramsal olarak stres günlük yaşamımızın büyük bir parçası haline gelmiş durumda. İlkönce stresin tanımı (Psikolojik Terimler Sözlüğü, Adnan Erkuş, 1994) ve özelliklerinden başlamak istiyorum; daha sonra yoruma geçeceğiz.

Top