2014 yılı Ekim ayı konuları

2014 yılı Ekim ayı konuları

Karne Stresi

  • akgün

Karne tek başına kaygı oluşturmaz. Öğrenciler ailelerinin tepkisinden korkarak, karneyi saklama, notları değiştirme, hatta sahte karne gösterme ya da maalesef belki de dünya üzerinde sadece bizim toplumumuzda rastlanan kötü notlardan dolayı intihar etme gibi yollara başvuruyorlar. Oysa karne çocuğun kapasitesini tümüyle yansıtan bir değerlendirme aracı değildir. Karnenin okul başarı durumu göstergesi olduğu, önemli olanın ise hayat başarısı olduğu unutulmamalıdır. Okul döneminde dersleri zayıf olduğu halde hayatın çeşitli alanlarında çok başarılı kişilere sık sık rastlanmaktadır.

Ergenlik Stresi Öğrenmeyi Olumsuz Etkiliyor!

  • akgün

Harvard Tıp Okulu’ndan Susan Andersen ve çalışma arkadaşları, ergenlik döneminde, kafeslerde yalnız bırakılarak strese maruz kalan farelerde, yetişkinlik döneminde beynin yan karıncıklarının orta ve arka boynuzları üzerindeki iki adet kabartıda kilit önemdeki bir proteinin seviyesinin düştüğünü tespit etti ve beynin bu bölümünün “hafıza ve öğrenme” açısından önemli olduğu belirtti.

İş Stresine Ofis Çözümleri

  • akgün

Personel ve Gelişim Enstitüsüne göre stres sebebiyle işten izin alma oranı iktisadi gerileme sebebiyle artış göstermiştir.

İlave iş yükünün, şirket içindeki organizasyonların ve ülke içindeki problemlere yönelik endişelerin yüksek seviyede depresyona sebep olduğu gerçeği işverenler tarafından rapor edilmiştir. Araştırmada aynı zamanda belirlenen diğer bir durum, çalışanlar ,işlerini kaybetme kaygısından dolayı hasta oldukları zaman işleriyle daha çok ilgilenmektedirler..

Kronik Stres ve Bellek

  • akgün

Kronik stres insanı hasta etmekle kalmayıp belleği de etkiliyor.

Amerikalı bilim insanları şimdi bunun tam olarak nasıl meydana geldiğini ve etkinin ne şekilde önlenebileceğini buldular. Farelerle gerçekleştirilen deneyler sırasında, stres hormonu bombardımanı altında kalan hayvanların prefrontal korteksteki önemli kenetlenme noktalarının azaldığı görülmüş.

İş Hayatınızdaki Kronik Stres Kaynakları

  • akgün

İş yaşamında strese yol açabilecek faktörler, işin yapılış şekli ile ilgili olabileceği gibi, işletmenin yapısından, fiziksel çevre şartlarından ya da bireylerin kendi özelliklerinden kaynaklanabilir. Özellikle işletmenin doğasında olan bazı özelliklerden oluşan stres kaynakları, çalışanlar için sürekli sorun yaratırlar. Kaynaklar fark edilmeyince etkili bir şekilde stresi kontrol altına almak mümkün olmaz. Bunun sonucunda da kronik stres kaynakları haline dönüşürler.

Ahmet Maranki Stres Kürü

  • akgün

Çağımızın en büyük problemi ve çoğu hastalıklara neden olan stres, yapılacak işlerin çoğalması, dinleyeceğiniz zamanın azalması, manevi değerlerimizi ihmal etme gibi durumlardan kaynaklanan özel bir haldir.

Ahmet Maranki'den Stres Tedavisi

  • akgün

Stres bazen migren, uykusuzluk, yüksek tansiyon, sinir, ülser gibi rahatsızlıklardan yola çıkarak tanımlanır. Bazen de stresi artıran, insanlar arasındaki iletişimsizlik, görev değişiklikleri gibi etkenlerdir.

İbrahim Saraçoğlu'ndan Depresyon İçin Bitkisel Çözümler

  • akgün

Günümüzde ruhsal sıkıntı, anksiyete ve depresyon insanlarda artan bir şekilde görülmeye başlamıştır. Korku duygusunun (anksiyete) oluşumunda önemli rolü olan faktörlerden bir tanesi CR (Corticotropin Relaeasing) hormonu beynimizin, değişik bölgelerindeki sinir hücreleri tarafından salgılanan bir hormondur. CR-Hormonu'nun ilgili reseptörlerinin kontrol edilmesinde maydanozun bazı etkin maddeleri önemli rol oynayabilmektedir.

Stres Kaynaklı Baş Ağrılarına Maranki'den Öneriler

  • akgün

Bugün stresle ilgili bir çok hastalıktan bahsediliyor. Migren gibi, baş ağrıları gibi birçok hastalık var. Bunlar için ilaçlar alınıyor. Ama bu hastalıklar kesinlikle başla ilgili değil. Bizim kozmik bilimde yaptığımız çalışmaya göre bunlar, karaciğer, safra kesesi ve kalın bağırsakla ilgili problemler. Şimdi, siz bedeninizi, normal temizliğini yapmazsanız, orada birikenler, başınızı ağrıtabilir. Çünkü bu toksinlerle ilgili bir konudur.

Stres Hormonları ve Etkileri

  • akgün

Böbrek üstü bezi (Sürrenal Korteks ve Sürrenal Medulla) Kortikoid denilen bir dizi hormon salgılar.

Kortizol en önemli stres hormonudur. Glukokortikoid olarak korteksten salgılanır bilinir. Anti alerjik, glikozu üreten, protein ve yağların glikoza dönüşmesinde, iltihaplı alerjileri bastırmada rol alır.

Stresli İken Neler Yemelisiniz?

  • akgün

SERATONİN: Mutluluk hormonu adı da verilen seratonin insanı dinç kılan, performansını artıran ve aktif bir hayat sürmesini sağlayan enerjiyi verdiğinden insanın mutlu olmasını da sağlamış olmaktadır. Görüldüğü gibi, insanın hayatını optimal ve ideal bir düzeyde sürdürebilmesi aldığı gıdalarla da yakından ilişkilidir. Bu hormon, daha çok B1 ve B2 vitaminlerinde bulunmaktadır. Bulgur, nohut, süt ve süt ürünleri, çikolata, muz, hindi eti, kırmızı biber, portakal gibi besinler vücutta endorfin salgılanarak seratonin yani mutluluk verici hormonun üretimini sağlarlar.

Stresli Dönemlerde Beslenmeye Dair Püf Noktaları

  • akgün

Tek tip beslenme, yetersiz karbonhidrat alımı, aşırı yağlı yiyecek tüketimi, alkol ve aşırı kafein alımı; depresif duygu durumunuzu artırabilir. Uzun süre aç kalmak ve düzensiz saatlerde beslenmek ise; kan şekeri düşüklüğü, sinirlilik ve tahammülsüzlük gibi sıkıntılar yaratır.

Stres ve Aşırı Beslenme

  • akgün

Pek çoğumuz, stresli olduğumuz zamanlarda zayıfladığımızı söyleriz. Ancak bazılarımız da, stresli olduğumuz zamanlarda sinirimizi yemeklerden çıkartırız. Aslında farkında olmasak da bizler stresli olduğumuz zamanlarda daha fazla yemek yeriz… Bunun nedenini hiç düşündünüz mü?

Top